Søk: 

NettbutikkHandlekurvVideoerTipsMin sideFirmakunde
Salg
Barneselskap
Emballasje
Farger spiselig
Former
Kakepynt
Litteratur
Marsipan og sukkerpasta
Nyttige ting
Næringsmidler, diverse
Papirformer
Servering
Smak
Utstikkere, pregere
Verktøy
Bryllup
Konfirmasjon
Dåp
Jul
Nyttår
Påske
Valentine
Halloween

 

Brukernavn (e-post)

 

 

Passord (max 8 tegn)

 

 

 Bli medlem



Glyserin - fuktighetsbevarende genistrek

Glyserin er et annet «hemmelig» hjelpemiddel for å få et vellykket bakeresultat.

Glyserin er et flytende bløtgjørende, fuktighetsbevarende, farge- og luktfritt universalhjelpemiddel med et bredt spekter av bruksområder.
Det kan brukes til alt fra å øke holdbarheten i bakevarer så det kjennes ferskt lengre, øke smidigheten i sukkerpasta og hindre at denne sprekker, få en bedre og mer kremete konsistens på smørkremen, til å ha i hud-, hår- og kosmetikkprodukter om du lager slikt selv, fjerner flekker etter vin- og frukt i stoffer – og har du en servant du ikke bruker så ofte, kan du ha litt glyserin i vannlåsen for å hindre lukt også.
Glyserin er med andre ord noe som bør være i hver en amatørbakers verktøykasse.

Her er noen eksempler på hva du kan bruke glyserin til:



Kaker:
Bruk 1 ts glyserin pr. 500 g tørre ingredienser (vei mel, bakepulver, vaniljepulver, sjokoladepulver etc). Glyserinen bevarer fuktigheten så kaker og cupcakes holder seg ferske lengre.

Sukkerpasta:
Tilsett 3-4 ts glyserin pr kilo sukkerpasta for å få massen smidigere, jevnere og mer elastisk og du unngår «elefanthud» og at den sprekker. Den er lettere å kjevle ut og å trekke kaken med når du har i glyserin.

Godteri:
Tilsett én drøy ts glyserin pr. halvkilo godterimasse så som karamell, vingummi, tyggegummi o.l. Glyserin forhindrer at godteriet blir stein hardt.

Royal icing:
Tilsett 6 dråper glyserin til oppskrift som inneholder 900 g melis

American style smørkrem:
For å unngå at den sprekker og for å få en bedre konsistens, tilsett 2 ts glyserin pr liter glasur

Uttørket fargepasta (matfarge):
Tilsett glyserin tilsvarende den uttørkede mengden fargepasta og rør rundt til den inntørkede fargepastaen igjen er tyktflytende. Om den ikke er helt knusk tørr, tilsett noen få dråper av gangen, og rør rundt til den er blandet inntil ønsket konsistens er oppnådd.

For å rense pensler:
Dette gjelder pensler som har blitt brukt til kakedekorering.
Gni noen dråper glyserin godt inn i busten på penselen. Skyll ren i kaldt vann.

Bare for gøy:
Hjemmelaget såpeboblemiks: For å få store, fine såpebobler, bland godt 1,1 dl Zalo, 1 liter vann og 4 ss glyserin. Bland godt og la blandingen gjerne hvile litt før den tas i bruk. Gøy for unga :-)

Hjemmelaget shampo, lotions og kosmetikk:
Glyserin tilfører og bevarer fuktighet til hud og hår. Mengden må tilpasses oppskriften.

Glyserin er utvunnet av vegetabilsk fett og virker bløtgjørende og fuktighetsbevarende.

Du finner glyserin her

Kilder:
Sweetwise, Urtegaarden, SunVita

Bakeshop på Facebook


Du har ikke lagt noe i handlekurven din enda

Konfektverktøy til d...

Konfektkapsler i alu...

Cakedrum rund kakeun...

Profesjonell sjokola...

Profesjonell sjokola...

Profesjonell sjokola...

Pepperkakehus utstik...

Kaketopp bryllup kvi...

Rose utstikkersett, ...

Marsipan SVART, 2,5 ...

 

 

Adidas NMD wei? CLIMACOOL BOAT LACE COMPRAR ADIDAS ZX 750 Nike Air Max 2017 Colorway Nike Air Max Online Kaufen Nike Air Max Flyknit ár NIKE MERCURIAL SUPERFLY SOCCER CLEATS CRISTIANO RONALDO CR7 Moncler Soldes France Adidas ZX Flux Schuhe Nke Air Max 2017 Chaussure Nike LeBron James XIII 13